Leo Platvoet

[ Start ] [ Contact ] [ Sitemap ] [Zoeken]

 

Odyssee Reisgidsen

Monarchie & Republiek 

Herman Gorter

GroenLinks

Een Ander Nederland

Gepubliceerde artikelen

Dualisme

Zuidelijke Kaukasus

Dinsdagboek

Eerste Kamer

Raad van Europa

Emancipatiemachine

Stappen door de Nieuwe Stad

PSP

Reisverslagen

BMC

 

 

De pers over Odyssee Reisgidsen (selectie)     

 

Odyssee-gidsen zijn prettig in het gebruik, met voldoende praktische informatie, aardige zwart-wit foto's en duidelijke kaartjes. De kracht van de reeks is dat ze ook veel aandacht besteed aan de geschiedenis, de politiek en de sociaal-economie. (De Volkskrant)

Hendriksen en Platvoet weten de goede toon te treffen. Hun benadering is van deze tijd. (Het Parool)

Het handzaam boek over Kreta van Hendriksen en Platvoet is leuk, to-the-point en geeft relatief veel informatie. De schets over de Griekse samenleving is realistisch, de uitleg bij bezienswaardigheden is goed gedoseerd om wat basiskennis op te doen. (NRC/Handelsblad)

Trekkende door La Mancha en AndalusiŽ lagen er vorige maand vier toeristische boeken in het dashbordkastje. Drie daarvan verdwenen al snel in de koffer - die van Odyssee (AndalusiŽ) bleek verreweg de beste en bleef liggen om constant geraadpleegd te worden. (Haarlems Dagblad)

Een aanrader, dit deel in de Odyssee-reeks. (Twentse Courant over TsjechiŽ)

Dit is een degelijke, diepgravende en zeer informatieve gids (...) Wij vinden het een aanrader. (Reizen over TsjechiŽ)

Ierland van Odyssee (...) is de beste gids die je in het Nederlands over dit land kunt krijgen. (De Telegraaf)

Zuidwest-Engeland; reisgidsen, onze top-vijf: 1. Odyssee. (Consumenten Reisgids)

Deze reisgids steekt met kop en schouders uit boven de andere wat betreft feitelijke informatie en het zo goed als ontbreken van onnodig geleuter. (Ierland Bulletin over Ierland)

Al eerder is in deze krant lof gestoken over de reisgidsen die verschenen in de nu zo'n twintig delen tellende Odyssee-reeks. (...) En omdat goede wijn geen krans behoeft... (Rotterdams Dagblad over Barcelona en CataloniŽ)

Al zijn de bestemmingen op zich bij iedereen bekend, de auteurs beschrijven juist ook minder plat getreden paden. Hierdoor betekent reizen echt op ontdekkingstocht gaan.Al zijn de bestemmingen op zich bij iedereen bekend, de auteurs beschrijven juist ook minder plat getreden paden. Hierdoor betekent reizen echt op ontdekkingstocht gaan.  (CJP Magazine over Odyssee)

De nieuwe Odyssee-gids van huisschrijvers Hendriksen en Platvoet is een voorbeeldige eilandhop-gids, waarin terecht veel aandacht is besteed aan de bus- en bootverbindingen. (Reizen over Růdos, Kůs & DodekŠnisos)

De informatie is opmerkelijk gedetailleerd en up-to-date. (...) Overal waar de gelegenheid zich voordoet, vermelden de auteurs dat je er kunt wandelen.  (Op Lemen Voeten over Denemarken)

De gids maakt een goede en verzorgde indruk, is systematisch opgezet, met relevante informatie, ook over de antieke cultuur en mythologie. (Nederlandse Bibliotheek Dienst over Pelopůnnesos)

Alles wat het land de moeite waard maakt is terug te vinden in Schotland. Geen gelikte gids, maar heldere en overzichtelijke informatie op een formaat dat zich makkelijk mee op reis laat nemen. Bartho Hendriksen en Leo Platvoet schrijven er tamelijk aanstekelijk over zonder de objectiviteit uit het oog te verliezen. (De Volkskrant)